Omgeving en Toerisme

Wat valt er te beleven aan de Zavelaar

Het natuurgebied in de Klijte , genoemd Klein Zwitserland, en ook de Scherpenberg ligt op een boogscheut van onze B&B en kan je te voet verkennen. Iets verder liggen de Rodeberg en de Zwarteberg.

 

Na een stevig lekker ontbijt met streekproducten kan je erop uittrekken . De omgeving nodigt uit tot prachtige wandelingen. De zavelaar ligt bij wandelknooppunt 54.

 

Je kan er op uit trekken voor avontuurlijke fietstochten. Vertrek vanaf fietsknooppunt 4 op de Vintage wijnroute of je kan zelf met fietsplanner uitstippelen . De mountainbikeroute voor de MTB Heuvelland groen-blauwe lus Kemmel passeert aan de Zavelaar . Fietsverhuur is mogelijk. Het is ook mateloos genieten met de motor of de wagen. Waarom niet met een E-step de streek rond de Zavelaar verkennen?

 

Bij thuiskomst kan je genieten van de rust en stilte in onze wijngaard Malegys en de vergezichten in de tuin. Het is onze troef om op terras in de zon of overdekt terras uit de wind te genieten van een streekbiertje of een Heuvellands wijntje : de Provence vind je hier in West-Vlaanderen.

Een dagje uit

Ontdek wat de Westhoek en Heuvelland te bieden hebben.

 

Een bezoek aan Ieper en Poperinge loont zeker de moeite. Voor wie het iets verder mag zijn, Kortrijk is ook een mogelijkheid  op slechts 30 minuten rijden.

 

We bevinden ons vlakbij Frankrijk. Even “over de schreve” op verkenning gaan naar Frans-Vlaanderen is zeker de moeite : de Catsberg , Rijsel. Frankrijk à la Flamande is niet ver weg.

 

 

Cultuur en tentoonstellingen

Het muzikale dorp, geschiedenis en de grote oorlog.

 

Heuvelland verkennen kan beginnen in het idyllische dorp Kemmel. Het bezoekerscentrum biedt je een waaier van mogelijkheden voor een  onvergetelijke vakantie.

Lekker eten en drinken

De grote goesting. Ontdek het lekkers van de Westhoek.

 

We voorzien een gevarieerd ontbijt met  veel streeklekkers.  Daarna blijf je nooit op je honger zitten, je vindt hier tal van leuke eetadresjes.

Heuvelland  heeft een ‘couleur locale’ met een niet te evenaren streekgastronomie en de vele bruine kroegen en cafés onderweg.

Kom genieten en proeven van Heuvellandse wijnen.